onsdag 9 april 2014

Le Chicken Race du Trottoir.

Det finns en hel del som upprör mig, får hjärtat att galoppera och blodtrycket att stiga. Till det uppenbara hör allmän ondska mot djur, barn och andra som är svagare än man själv. Men det finns ju fler nivåer i helvetet, och således fler saker att uppröras över med varierande styrka.

Ta till exempel det här med mötande trafik, ett begrepp som alla bilförare är väl bekanta med. För att inte riskera frontalkrock håller man sig i sin fil och ska man köra om är det blicken-pilen-filen som gäller.

Denna medvetenhet finns inte hos fotgängare. De går gärna fler personer i bredd och tar upp filerna för båda färdriktningar. Mötande fotgängare tvingas antingen kliva ut i cykel-/vägbanan eller ner i diket. Fullkomligt rimligt tycker det förstnämnda sällskapet.

Detta både upprör och fascinerar mig. Hur resonerar dessa personer? Är det en medveten handling eller inte? Är det ett statusmanifesterande chicken race eller resultatet av dålig uppfostran alternativt klumpig vaggning som barn? Är deras pappa eller mamma glasmästare?

Jag bara undrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar