fredag 23 maj 2014

Gomorrah.

Gomorrah är inte bara ett ord för den morgonsure, det är även namnet på min och Monsieurs senaste tv-seriefavorit. Aaahhh, den är SÅ bra! Och så snygg!

Serien bygger på boken med samma namn och handlar om den napolitanska maffian, Camorran. Jag är ju generellt förtjust i bra maffiafilmer och dito serier, och även om Gudfadern och Sopranos är topprankade i respektive kategori måste jag säga att Gomorrah är något av en bubblare. Dessutom med äkta italienare - och italienskor icke att förglömma.

Familjen Savastano. I bakgrunden Ciro (sengångaren Sid).
Familjen Savastano med hejdukar. Bild från Formiche.net.

Matriarken Donna Imma alltså - mamma mia vilken kvinna! Hård som flinta, med skyhöga klackar och oklanderlig makeup, och en förkärlek för soffor. Och Ciro - gudfaderns högra hand med en hållning som sengångaren Sid i Ice Age. Och gudfadersonen själv, som mest vill åka limo och bada pool. Ni förstår - vilket galleri av karaktärer.

Två onsdagar i rad släppte HBO Nordic två avsnitt, men denna vecka kom bara ett. Frustrationen är förstås kolossal i Casa Christella, men vi gör som gudfadern själv. Biter ihop.

Nedan en trailer på italienska. (Just trailers är ju inte italienarnas starka sida, om ni frågar mig.)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar