lördag 1 augusti 2015

Sauerkraut.

Min farmor, som var tysk på mödernet, hävdade alltid att surkål var så vansinnigt hälsosamt. Surkål och tyskt bröd (någon mörk variant). Själv har jag undvikit surkål i snart 44 år, men häromdagen föll det sig så att jag köpte mitt livs första burk. Det kan mycket väl även bli den sista, tiden får utvisa. Jag öppnade burken igår och smakade lite försiktigt. Mer surt än kåligt skulle jag säga. Faktiskt väldigt surt.

Vad värre är - enligt etiketten ska allt innehåll ätas upp inom sju dagar efter det att förpackningen brutits. Say what?? Helt omöjligt, kan jag säga på en gång. Inte med mindre än att jag får magsår och frätskador i munnen. Och någon hjälp från Monsieur kan jag inte hoppas på. Surt är inte hans melodi. Såvida jag inte lyckas slå i honom att det är pizzasallad, för det äter han faktiskt då och då.

Surkål. Sauerkraut. Kärt barn har många namn.
1 kg surkål på 7 dagar? Can I do it..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar