torsdag 5 november 2015

Monsieurs Entrecôte-index.

Jag och Monsieur är ett riktigt stugsittarpar. Kväll efter kväll sitter vi i varsitt rum med varsin dator. Jag betar av tv-serier på löpande band och han surfar på skosajter. Men ibland tittar vi upp från våra skärmar och konstaterar att nu är det dags att lämna lägenheten och gå på stadens gator som vanliga människor. (Som Fantomen, men utan hatt.) Han tar på sig finskorna, jag hänger på mig lite juveler och så går vi på lokal (=restaurang).

Eftersom Monsieur är en inbiten köttätare väljer han alltid den största köttbiten han kan hitta på menyn. I 9 fall av 10 husets entrecôte. Och betyget på restaurangen sätts helt utifrån kvaliteten på sagda entrecôte (eller the occasional ryggbiff eller oxfilé). So, without further ado kommer här Monsieurs svenska Entrecôte-index so far (han kallar det index, men egentligen är det bara en ranking):

Aubergine
Daphnes
Riche
Strandvägen 1
Zink
Cloud Nine
Texas Longhorn
Delikatessen
Tures 
Söders Hjärta
Sturehof


Entrecôte nr 3. Ryggbiff nr 4. Oxfilé nr 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar